New Ford Ranger en Ford Transit Custom

Ford Ranger and Transit Custom International Pick-up en Van of the Year 2024

23/11/2023
 • Ford Pro is dubbel onderscheiden met de International Van of the Year (IVOTY) award en de International Pick-up Award (IPUA) voor zijn Transit Custom bestelwagen en de gloednieuwe Ranger pick-up.

 • Ford Pro heeft nu drie keer in hetzelfde jaar de IVOTY en IPUA awards gewonnen - meer dan elke andere fabrikant - na dubbele overwinningen in 2013 en 2020.

  De prijzen werden uitgereikt tijdens een speciale ceremonie op de Solutrans show voor bedrijfsvoertuigen in Lyon, Frankrijk, en bevestigen nogmaals de positie van Ford Pro als leider op de Europese markt voor bedrijfsvoertuigen.

  Bij het in ontvangst nemen van de prijzen namens Ford Pro zei Tim Slatter, Vice President van Product Programs, Ford: "Dit is een trots punt voor onze Ford teams over de hele wereld die ernaar streven om kwaliteitsgedreven producten te leveren voor onze klanten. We zijn verheugd dat de jury de kracht van onze nieuwste commerciële voertuigen heeft erkend, die gebouwd zijn met het doel om de zakelijke behoeften van klanten in alle beroepen te ondersteunen."


 • Nieuwe Ford Transit Custom rijdend op een weg
 • Transit Custom pakt IVOTY-titel

  Een deskundige jury van 25 bedrijfswagenjournalisten heeft de gloednieuwe Transit Custom1,2 van Ford Pro uitgeroepen tot winnaar van de IVOTY 2024. De nieuwe generatie van Ford Pro's segmentleidende bestelwagen3 werd eerder dit jaar in heel Europa op de markt gebracht en biedt de ruimste keuze aan varianten ooit en introduceert unieke, digitale en klantgerichte functies.

 • Hieronder vallen onder andere een 5G-modem voor supersnelle connectiviteit;4 software-updates voor meer dan 30 voertuigmodules; Delivery Assist die meer dan 20 seconden per stop kan besparen; Alexa ingebouwd vanaf de fabriek;5 een kantelbaar stuurwiel en een veelzijdige MultiCab-carrosserie om voort te bouwen op de productiviteitsmaatstaven die zijn voorgangers hebben gesteld. Hij heeft ook een aerodynamisch ontwerp ondergaan om twee ton downforce te creëren bij 240 km/u voor maximale grip in de bochten.

  De Transit Custom was vorig jaar Europa's best verkopende bestelwagen met één ton3 en voor 2021 en 2022 het best verkopende voertuig van het hele Verenigd Koninkrijk. Het volledig nieuwe model wordt geproduceerd in Ford Otosan's ultramoderne Yeniköy assemblagefabriek in Turkije.


 • Hans Schep, algemeen directeur van Ford Pro Europe, zei: "We zijn erg trots dat de IVOTY-jury deze prestigieuze prijs heeft toegekend aan de volledig nieuwe Transit Custom. De nieuwe Transit Custom is de eerste bestelwagen die Europese klanten kiezen en is ontworpen en ontwikkeld om aan hun uiteenlopende behoeften te voldoen. Naast onze bekroonde diesel hebben klanten binnenkort ook de keuze uit elektrische en PHEV-versies. Elk model zit boordevol innovatie en supersnelle connectiviteit met het uptime-, oplaad- en productiviteitssoftware-ecosysteem van Ford Pro om de bedrijven van onze klanten te helpen bloeien."


 • Jarlath Sweeney, voorzitter van de International Van of the Year, zei: "Nou, het is een 'High Five' voor de Ford Transit met het winnen van de International Van of the Year Award 2024. Dit is de vijfde keer dat de Ford Transit de IVOTY heeft gewonnen, eerst in 2001 en 2007 met het toenmalige allesomvattende model. Kort na de lancering verzekerde de nieuwe generatie van de stand-alone variant met één ton - de Transit Custom - zich van de titel in 2013, en in 2020 en nu voor 2024. Felicitaties aan alle betrokkenen voor deze belangrijke prestatie." • Nieuwe Ford Ranger Wildtrak rijdend op een weg
 • Ranger wint pick-up award

  Na zware on- en offroadtests door de IPUA-jury in Griekenland eerder dit jaar, heeft de Ford Ranger2, 6 voor de derde keer de IPUA-kroon in de wacht gesleept en daarmee een nieuw record gevestigd. De Ranger is het meest mondiale product van Ford: ontwikkeld door ontwerpers en ingenieurs in het Australische ingenieurscentrum van Ford, gebouwd in zes Ford-fabrieken op vier continenten en geliefd bij klanten in Europa.

 • De Ranger is al acht jaar lang de best verkopende pick-up in de regio en is goed voor bijna de helft van alle pick-upverkopen in Europa.3 De terreincapaciteiten van het nieuwe model,7 de verfijnde prestaties op de weg en het ongekende niveau van connectiviteit en technologie maken hem populair bij zowel zakelijke als particuliere gebruikers.

  Ford Pro kondigde onlangs de Ranger PHEV8 aan - Europa's eerste PHEV pick-up - die elektrisch rijden combineert met de veelzijdigheid van de Ranger. De Ranger werd tot winnaar uitgeroepen door een jury van deskundige journalisten uit Europa en Zuid-Afrika, de thuisbasis van Ford's Silverton-fabriek waar de Ranger wordt gebouwd voor klanten in Europa.


 • Hans Schep zei: "We zijn verheugd dat de Ford Ranger voor de derde keer door de IPUA-jury is erkend, wat getuigt van zijn blijvende aantrekkingskracht als Europa's favoriete pick-up in de afgelopen acht jaar. De nieuwe Ford Ranger heeft de meest uitgebreide seriekeuze tot nu toe en biedt klanten het raffinement op de weg en de terreincapaciteiten die passen bij werkdagen en weekenden. Hij is gebouwd voor werk en ontspanning."


 • Jarlath Sweeney: "Ford heeft nu een hattrick gescoord door drie International Pick-up Awards in de wacht te slepen met zijn best verkopende Ranger. In deze zevende editie van de IPUA voegt de Ranger van de zesde generatie zich bij de titels die in 2013 en 2020 werden gewonnen. Mijn felicitaties aan het wereldwijde Ford-ontwikkelingsteam voor het creëren van dit uitzonderlijke voertuig."

  • [1] Ford Transit Custom EcoBlue diesel met gehomologeerde CO2-uitstoot 178-296 g/km WLTP, gehomologeerd brandstofverbruik 6,8-11,3 l/100 km WLTP.
  • [2] Het opgegeven WLTP-verbruik van brandstof/energie, de CO2-uitstoot en de elektrische actieradius zijn bepaald volgens de technische eisen en specificaties van de Europese Verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaard testprocedures maken een vergelijking tussen verschillende voertuigtypen en verschillende fabrikanten mogelijk.
  • [3] België, Groot-Brittannië, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Roemenië, Tsjechië, Turkije, Zweden en Zwitserland.
  • [4] FordPass Connect, de FordPass App en gratis Connected Service zijn vereist voor functies op afstand (zie FordPass Voorwaarden voor meer informatie). Connected Service en functies zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van compatibele netwerken. Evoluerende technologie/cellulaire netwerken/voertuigcapaciteiten kunnen de functionaliteit beperken en de werking van verbonden functies verhinderen. Connected service sluit Wi-Fi hotspot uit.
  • [5] Zeven Europese markten - Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Alexa zal alleen beschikbaar zijn in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans in ondersteunde markten. Een alternatieve markt heeft geen toegang tot Alexa, ook al is het mogelijk om een ondersteunde taal te gebruiken. Om Alexa Built-in te gebruiken, moeten bestuurders FordPass Connect in hun auto activeren via de FordPass smartphone app of de instellingen in de auto. Toegang tot Alexa vereist een Amazon account, SYNC 4 of SYNC 4A, FordPass Connect en gratis Connected Service geactiveerd via de FordPass app (zie FordPass voorwaarden voor meer informatie). Extra producten en installatie kunnen vereist zijn.
  • [6] Ford Ranger diesel gehomologeerde CO2-emissies 217-340 g/km WLTP, gehomologeerde brandstofefficiëntie 8,3-13,8 l/100 km WLTP.
  • [7] Raadpleeg altijd de gebruikershandleiding voordat u off-road gaat rijden, ken het terrein en de moeilijkheidsgraad van het parcours en gebruik de juiste veiligheidsuitrusting.
  • [8] De officieel gehomologeerde actieradius, brandstofefficiëntie en CO2-uitstoot worden dichter bij de verkoopdatum gepubliceerd. In overeenstemming met de wereldwijd geharmoniseerde testprocedure voor lichte voertuigen (WLTP). Een beoogde actieradius van meer dan 45 km kan worden bereikt met een volledig opgeladen batterij - afhankelijk van de bestaande serie en batterijconfiguratie. De werkelijke actieradius kan variëren door verschillende factoren (bijv. weersomstandigheden, rijstijl, routeprofiel, staat van het voertuig, leeftijd en conditie van de lithium-ion batterij).


Nieuws

Promoties

 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PRIVATE LEASE | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD TRANSIT CHASSIS CABINE

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD TRANSIT

  Transit Trend - in Financiële Renting

  Transit Trend - in Financiële Renting
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD TRANSIT COURIER

  New Transit Courier Trend €17.170 excl. btw

  New Transit Courier Trend €17.170 excl. btw
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD TRANSIT COURIER

  New Transit Courier Trend - in Financiële Renting

  New Transit Courier Trend - in Financiële Renting
 • Bekijk de laatste promoties
Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws