FORD IS NR. 1 IN BEDRIJFSVOERTUIGEN

5/01/2021

Goed nieuws! De bedrijfsvoertuigen van Ford zijn vandaag de best verkochte modellen in hun segment. Dit is een uitzonderlijke prestatie waar we u voor willen bedanken. Want de Nr. 1 worden kan alleen maar omdat u elke dag het beste van uzelf geeft. Dit is een prachtige bekroning voor ons allemaal en een stimulans om die plaats te behouden.

Ford BedrijfsvoertuigenFord BedrijfsvoertuigenFord Bedrijfsvoertuigen

Volgens de definitieve registratiecijfers van Febiac voor het jaar 2020, verkocht Ford 10.955 bedrijfsvoertuigen op de Belgische markt, waardoor het bedrijf voor het eerst marktleider is in dit segment. In vergelijking met 2012, toen de nieuwe generatie bedrijfsvoertuigen van Ford werd gelanceerd, vertegenwoordigt het in 2020 behaalde resultaat een stijging van het verkoopvolume met 189%.

Ford is al enkele jaren Europese leider op het gebied van bedrijfsvoertuigen van minder dan 3,5 T, en nu dus ook op de Belgische markt. Deze populariteit kan worden toegeschreven aan een breed en compleet gamma, geschikt voor een groot aantal toepassingen. Ter herinnering, het gamma bestaat uit de Fiesta Van, Transit Courier, Transit Connect, Transit Custom en Transit 2T, evenals de Ranger, die de afgelopen 5 jaar verantwoordelijk was voor 40% van de omzet in het pick-up segment.

Een belangrijke factor in deze successen is het uitgebreide Transit Center netwerk, dat Ford in staat stelt om zijn klanten onder de best mogelijke omstandigheden te bedienen.

Het moderne en technologische Transit-gamma wordt door de klanten gewaardeerd voor zijn praktische en dynamische kwaliteiten, en voor een reeks functionele aanpassingen geschikt voor de meeste professionele doeleinden. Ford biedt al 3 geëlektrificeerde varianten van zijn bedrijfsvoertuigen aan: Transit Custom mHEV, Transit Custom PHEV, en Transit 2T mHEV. Een vierde geëlektrificeerde bedrijfsvoertuig wordt in 2022 de 100% elektrische versie van de Transit 2T.

De actieve veiligheid van de bedrijfsvoertuigen van Ford mag niet worden onderschat, met een reeks geavanceerde functies, vergelijkbaar met die van de wagens, waardoor de Transit 2T en Transit Custom een prominente plaats hebben gekregen in de eerste rangschikking voor lichte bedrijfsvoertuigen van Euro NCAP.

Leo Van Hoorick, Belgisch lid van de jury's "International Van Of The Year" en "International Pick-Up Award":

“Ford heeft in de afgelopen jaren een zeer evenwichtig en goed uitgedacht gamma bedrijfswagens ontwikkeld. Sterke punten zijn o.m. de uitstekende rijeigenschappen, moderne motoren, een goede basisuitrusting en gunstige TCO. In de voorbije 8 jaar wist de Transit niet minder dan driemaal de begeerde “International Van of the Year” trofee in de wacht te slepen (2012-2013-2020). In het afgelopen jaar kwam daar nog eens de tweejaarlijkse “International Pick-Up Award” bij voor de Ranger, die deze onderscheiding ook reeds in 2014 verdiende. Deze prijzen worden uitgereikt door een internationale vakjury van Europese journalisten, en behoren tot de hoogste onderscheidingen die een bedrijfswagen kan krijgen. Dat Ford met de Transit en de Ranger in de voorbije jaren de sterkste klimmer was op de Belgische en Europese bedrijfswagenmarkt (tot 3,5 ton), toont aan dat niet enkel een vakjury de kwaliteiten naar waarde schat, maar ook de professionals, die er dagelijks de baan mee op moeten.”

Ford zet de ontwikkeling van het Transit gamma voort, met de 100% elektrische Transit 2T als boegbeeld. De modellen die momenteel op de markt zijn, profiteren echter ook van regelmatige technische en technologische verbeteringen. Dit was recentelijk het geval met de Trail uitrusting, waardoor de Transit 2T all-wheel drive en de Transit Custom een limited slip differentieel kregen, en evenals met de Active uitrusting, waardoor de Transit Custom en Connect ideaal zijn voor avontuurlijke activiteiten.

Deel het nieuws
Samen blijven we verder bouwen aan dit succesverhaal. Van de Ford Transit, die gekroond werd tot International Van of the Year 2020, is ondertussen een aantrekkelijke Plug-In Hybrid verkrijgbaar. En ook de Ford Ranger, winnaar van de International Pick-Up Award 2020, blijft vele klanten aanspreken. In de toekomst zullen we onze klanten blijven verrassen met nieuwe varianten en technologieën, alles om u nog beter te helpen bij uw activiteiten. Zo blijven we voor u de Nr. 1!

Plan een afspraak

Nieuws

Promoties

 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PRIVATE LEASE | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD TRANSIT CHASSIS CABINE

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD TRANSIT

  Transit Trend - in Financiële Renting

  Transit Trend - in Financiële Renting
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD TRANSIT COURIER

  New Transit Courier Trend €17.170 excl. btw

  New Transit Courier Trend €17.170 excl. btw
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD TRANSIT COURIER

  New Transit Courier Trend - in Financiële Renting

  New Transit Courier Trend - in Financiële Renting
 • Bekijk de laatste promoties
Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws